bug-glibc
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

BTP (08-01-2005 basın açıklaması)


From: BTP Bağımsız Türkiye Partisi
Subject: BTP (08-01-2005 basın açıklaması)
Date: Sat, 8 Jan 2005 12:47:40 +0200

AKP SİSTEM TARTIŞMALARINA SIĞINMASIN

BTP Genel Başkan Yardımcısı Koç, AKP hükümetinin ekonomiden AB’ye birçok alandaki müflis gidişatını, paradan sıfır atma tiyatrosuyla kapatamayınca, sistem ve Anayasa değişikliği tartışmalarıyla örtmeye çalıştığını söyledi.

-Milletin işinde sistem bahanesi

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Koç, AKP hükümetinin ABD’nin, AB’nin ve IMF’nin talimatlarını yerine getirmede bugüne kadar hiç sistem tıkanıklığı ve Anayasa engeli yaşamadığını, ama sıra milletimizin problemlerine ve iş–aş taleplerine gelince AKP’yi sistem ve Anayasal kâbusların bastığını belirtti.

Sistemi–mistemi bırakın da işten–aştan bahsedin

Koç “ABD ne isterse yapıyorsunuz, sistem tıkanmadı tıkanmıyor. AB ne talep ettiyse cüretkâr biçimde yaptınız, yapıyorsunuz; sistem tıkanmıyor. IMF ne dilediyse uyguladınız, 3 yıl daha uygulamaya devam edeceksiniz, sistem tıkanmıyor, Anayasa ayakbağı olmuyor. Sıra vatandaşın iş ve aş meselesine gelince mi sistem tıkanıyor, Anayasal değişiklikler zaruri oluyor? Gündemi saptırıyorsunuz. Milletimizin tek gündemi vardır; iş–aş... Sistem ve Anayasa değişikliği teraneleriyle milletimizin açlığını mı bastıramazsınız. Milletimiz artık bu teranelere karnı tok... Yoksa bu sistem değişikliğini de mi ABD ve AB istiyor da, milletimizin haberi yok, onların taleplerinin mi altyapısını oluşturuyorsunuz?” şeklinde konuştu.

Hükümete “Sistem–mistem tartışmalarını bırakın bir kenara da, bir lokma ekmeğe ve bir tas sıcak çorbaya hasret bıraktığınız milletimize söyleyecek bir şeyiniz var mı, onu konuşun” diye seslenen BTP Genel Başkan Yardımcısı Koç, “AKP, paradan sıfır atma tiyatrosu oynadı? Ne oldu? Hiç. Bir ekmek alan vatandaş, AKP’nin sıfır numarasıyla iki ekmek mi alabildi? Hayır, alamadı. Dünyayı besleyecek güçteki bu yüce millet, açlığa ve kuruşa talim ettiriliyor” dedi.

En güzel sistem, müflis AKP’nin hükümet koltuğunu boşaltması

Koç “AKP hükümeti, milletimizin iki yılını harcadı. İki yılda ne olmaz ki... Etrafımıza bakarsak, devletler kuruldu, devletler çökertildi. Siz bu iki yılda milletimiz namına ne yaptınız? Hiçbir şey; sonuç tam bir fiyasko... O halde daha neyin tartışmasını yapıyorsunuz? Desenize, bir çözümümüz yok, IMF’nin aklından başka aklımız yok diye... IMF’den başka aklınız olsa, kendinize ait bir çözümünüz olsa; işçiyi, çiftçiyi, köylüyü, tarım kesimini 3 yıl daha onlara mahkum eder miydiniz? Milletimizi ne diye oyalıyorsunuz. En güzel sistem, hiçbir projesi ve çözümü olmayan siz AKP hükümetinin, derhal devlet koltuğunu terk etmesi, emaneti sahibine devretmesidir. Gerisi, boş tencereye taş koyup kaynatarak milletimizin açlığını bastırma tiyatrosudur. BTP bu tiyatroya son vermek, milletimizin işi ve aşını temin etmek üzere projelerini hazırladı. Milli Ekonomi Modeli’ni ortaya koydu; AKP oyunu bitti. IMF’den, ABD’den veya AB’den para ve hak dilenme zamanı değil; şimdi çalışma, üretme ve kendi kaynaklarımızla şahlanma zamanı. Şimdi sıra BTP’de... Çünkü çare ve çözüm BTP’de. AKP hükümeti, artık boş yere koltuğu meşgul etmesin” şeklinde konuştu.


[08.01.2005]

--
BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ
GENEL MERKEZİ

www.btp.org.tr
address@hidden
--
*Bilgilerinizi güncellemek için Bu linke tıklayınız.
*Listeden ayrılmak için lütfen Bu linke tıklayınız.
*To unsubscribe from list please click here: Bu linke

 

 


reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]