bug-glibc
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

BTP (12-02-2005 - Basın açıklaması)


From: BTP Bağımsız Türkiye Partisi
Subject: BTP (12-02-2005 - Basın açıklaması)
Date: Sat, 12 Feb 2005 21:39:32 +0200

EKONOMİ 'NİN ANAHTARI BTP 'DE

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş: “Millî istikamette düşünen, modeli millî olan, bizlerin görüşü istikametinde hareket edilirse ekonomi ancak düzelir. Bizim kapımız çalınmadan ekonomi düzelmez. Ekonominin anahtarı bizdedir. Biz bu işi yaparız. Başkaları gibi mazeret de üretmeyiz.” dedi

Ekonomide çözümün adresi BTP

Biz sadece hastalığı teşhis eden değil tedaviyi de ortaya koyan bir anlayışa sahibiz. İktidar şu olur, bu olur. Ama bu ülke bizimdir. Bu vatanın ayakta durması, bu milletin dimdik olması lazımdır. Onun için de milletin emrinde, hizmetinde olmak gerekir. Sayın Başbakanımıza intikal eden “% 9 enflasyon var” bilgilerinin tamamı yanlıştır. Arzu ederlerse dökümanları ile birlikte enflasyonun en az %40’lar seviyesinde olduğunu ispat ederiz. Yine kabul ederse, Türkiye’nin enflasyon belasından başının kurtulmasına Allah’ın izniyle vesile oluruz.”

Soru: Bir kaç gün önce uluslararası değerlendirme kuruluşu olan Morgan Stanley (MS) Türkiye ile ilgili raporunda Türkiye’nin bir deflasyon sürecine girdiğini söyledi. Diğer taraftan siz bu iktidar başa gelmeden Ecevit hükümeti döneminde bile ikaz ediyordunuz. Şu anda uygulanan politika devam ederse Türkiye’nin başına gelecek olan hadisenin deflasyon olduğunu defaatle söylemiştiniz. O zaman hiç bir değerlendirme kuruluşu, uzman buna katılmamıştı. Ama bugün gelinen noktada Türkiye’nin deflasyona girdiğini dünyanın en saygın kuruluşları sizden iki–üç yıl sonra ancak ifade etmeye başladı. Siz neye dayanarak böyle bir sonuca yıllar öncesinde varmıştınız? Bundan sonrası için bu durum ne mânâya geliyor?

Prof. Dr. Haydar Baş– Az evvelki soruyu anlatabilmek için hadisenin arka planını ele aldık. Ortadoğu’yu inceledik. Kerkük, Musul’un durumunun ne olduğunun cevabını verdik. Ekonomide de gelinen bu noktayı ifade edebilmemiz için yine hadisenin biraz arka planına bakmamız lazım. Türkiye’de siyaset yapanların tamamı en azından benim gençlik yıllarımdan bu tarafa bir meseleyi tamamen gözünden kaçırmıştır. O mesele de şudur: Bildiğiniz gibi para, milletlerin bağımsızlık alametidir, işaretidir. Eğer bir millet kendi parasını, kendi iradesiyle, kendi şartlarıyla beraber ortaya koyamıyorsa ne derseniz deyin o millet bağımsızlığını kaybetmiştir. Biz, belki de 20 yıldan bu tarafa bağımsızlığımızı kaybettik.

“Para basma borç al” tuzağı... devamı

ASIL OYUN TÜRKİYE 'YE

[10.02.2005]
--
BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ
GENEL MERKEZİ

http://www.btp.org.tr
address@hidden
--
*Bilgilerinizi güncellemek için [Bu linke] tıklayınız.
*Listeden ayrılmak için lütfen [
Bu linke] tıklayınız.
*To unsubscribe from list please click here: [
Bu linke]

 

 


reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]