bug-glibc
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

BTP (Basın Açıklaması - 22.04.2005 )


From: BTP Bağımsız Türkiye Partisi
Subject: BTP (Basın Açıklaması - 22.04.2005 )
Date: Fri, 22 Apr 2005 10:56:21 +0300

İNCİRLİK UYARISI
-

 

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, İncirlik Üssü’nün ABD kullanımına tekrar açılması konusunda iktidarı uyardı. “İncirlik’in ABD’nin kullanımına açılması, ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi münasebetiyle girişeceği bir askeri harekâtta Türkiye’yi fiilen bu savaşın içine sokacak demektir” dedi/

ABD dizginlenemez

ABD’ye İncirlik’in sorumsuz ve sınırsız bir şekilde açılması tamamen oradaki hareketlerinin kontrol edilemez mânâsına geldiğinin hukukî bir ifadesidir.

Türkiye savaşın içine çekilir

Artık bundan sonra Türkiye, İncirlik üssü münasebetiyle, olabilecek bir savaş durumunda resmen taraf olmak durumundadır. ABD’nin BOP münasebetiyle girişeceği bir askeri harekâtta Türkiye’yi fiilen bu savaşın içine sokacak demektir.

Bölücü isyanları kontrol eder

ABD, sadece İncirlik Üssü ile sınırlı kalmak istemeyip Samsun’u, Trabzon’u, Konya’yı, Diyarbakır’ı gibi birtakım üsleri de şimdiden kendi tasarrufuna almak istemesi, muhtemel olan bir Ortadoğu savaşı sonrası vücuda gelecek olan Türkiye’deki iç isyanları kontrol etme mânâsına gelmektedir.

İç direnci kırma amacı var

ABD İncirlik ve diğer üs talebi, bu tip yanlışlıklara karşı duracak olan Türk efkâr–ı umumiyesinin, bir başka ifadeyle Kuvay–ı Milliye harekâtlarının önlenebilmesi şeklinde tercüme edilebilir.

İncirlik Hava Üssü’nün, ABD’nin kullanımına tekrar açılması konusunda AKP iktidarı ile ABD’nin anlaşması ve anlaşmanın Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılması üzerine bir açıklama yapan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, iktidarı tekrar uyardı.

Türkiye resmen taraf olur

“ABD’ye İncirlik’in sorumsuz ve sınırsız bir şekilde açılması tamamen oradaki hareketlerinin kontrol edilemez mânâsına geldiğinin hukukî mânâda bir ifadesidir” tespitinde bulunan BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş, “Artık bundan sonra Türkiye, İncirlik üssü münasebetiyle, olabilecek bir savaş durumunda resmen taraf olmak durumundadır. Bu, kabul etse de etmese de, ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) münasebetiyle girişeceği bir askeri harekâtta Türkiye’yi fiilen bu savaşın içine sokacak demektir. Yani böylece, bölgemizde BOP’un hayata geçmesi için ABD’nin bile yapmaya cesaret edemediği ve fakat bizim yapmaya mecbur kaldığımız birtakım olayların bundan sonra olması kaçınılmaz olacaktır” şeklinde konuştu.

Telafisi mümkün olmaz

İktidarın bu kararının, artık ülkemizin bir kısım bölgelerinin bağımsızlığının da tamamen terk edildiği gibi telafisi mümkün olmayan bir mânâya geleceğini ve hiç bir zaman bunun izahının mümkün olmayacağını söyleyen Prof. Dr. Haydar Baş, ABD’nin diğer bazı üsler konusunda ısrarla talepte bulunmasına dikkat çekerek, ABD’nin neyi amaçladığını şöyle ortaya koydu: “Yine ABD, sadece İncirlik Üssü ile sınırlı kalmak istemeyip Samsun’u, Trabzon’u, Konya’yı, Diyarbakır’ı gibi birtakım üsleri de şimdiden kendi tasarrufuna almak istemesi, muhtemel olan bir Ortadoğu savaşı sonrası vücuda gelecek olan Türkiye’deki iç isyanları kontrol etme mânâsına gelmektedir. Bunları yönlendirme mânâsına gelmektedir. Veyahut da bunlar, ancak, bu tip yanlışlıklara karşı duracak olan Türk efkâr–ı umumiyesinin, bir başka ifadeyle Kuvay–ı Milliye harekâtlarının önlenebilmesi şeklinde tercüme edilebilir.”

İktidar yanlıştan vazgeçmeli

Gerek İncirlik üssünün gerek diğer üslerin şu anda mevzubahis edilmesinin daha başka mânâsı olmayıp Türkiye’nin tamamen kuşatılmışlığının ve çökertilmek üzere olduğunun göstergesi olduğunu söyleyen BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, iktidarı tekrar tekrar uyararak,”İktidar, bu yanlışlardan vazgeçsin. Milli iradenin istikametinde gerek dahiliye politikasını, gerek hariciye politikasını oluştursun” dedi.


[22.04.2005]


BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ
GENEL MERKEZİ

*Listeden ayrılmak için lütfen [Buraya] tıklayınız.
*Bilgilerinizi güncellemek için
[Buraya] tıklayınız.
*To unsubscribe from list please click here:
[Buraya]

 

 

 


reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]