bug-glibc
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

BTP (Kuşatılan Türkiye Mitingi, Bursa )


From: BTP Bağımsız Türkiye Partisi
Subject: BTP (Kuşatılan Türkiye Mitingi, Bursa )
Date: Sun, 1 May 2005 17:20:00 +0300

BTP "Kuşatılan Türkiye Mitingi"
-

 

Bursa'daki "Kuşatılan Türkiye" mitinginde konuşan BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, millete ait kaynakların milletin bizzat kendisine aktarılarak mevcut zulümlere, zillete son verileceğini söyledi. Prof. Dr. Haydar Baş, vatandaşlara, bir defaya mahsus olmak üzere BTP'ye oy vermeleri çağrısında bulundu.

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş ve Yeniden Kuvay-ı Milliye kadrosunun, Türkiye'nin içten ve dıştan çok planlı ve programlı bir şekilde kuşatılmakta olduğunu insanımıza duyurmak, "kuşatılan Türkiye" uyarısında bulunmak için başlattığı meydan mitingleri, saatlerce yağan sağanak yağmura rağmen Bursa Gökdere meydanında devam etti.

Namüsait hava şartlarına rağmen Gökdere meydanına akın eden onbinlerce Bursalı'nın BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş ile buluşmasını, miting anında bile şiddetli etkisini sürdüren sağanak yağmur engelleyemedi. Sağanak yağmur altında onbinlerin "Bu vatan bizimdir bizim kalacak", "işte lider işte başbakan", "kuvay-ı milliye engellenemez" sloganlarının da eşlik ettiği tablo tam bir Kuvay-ı Milliye atmosferi oluşturdu.

Şiddetli yağmura rağmen Gökdere meydanına akın eden Bursalılara hitaben yaptığı konuşmada, BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, bu tablonun anlamını "Bu yağmurda, bu çamurda bu meydana toplandınız! 'Sayın Genel Başkanım! Yarın seçim yok. Bugün, yağmur yağmasına, çamur olmasına rağmen bizi buraya topladınız da bize bir şeyler söylemek istiyorsunuz. Niçin?' diyeceksiniz. Çünkü biz Kuvay-ı Milliye'yiz. Bunun yağmuru, çamuru, kışı, yazı yoktur" şeklinde izah ettikten sonra şöyle devam etti: "Unutmayacaksınız! Ülkemiz hakikaten fevkalade şartlar altında. Milletimiz çökertilmek üzeredir. Vatanımız bölünmek üzeredir. Laik demokratik cumhuriyetimizi ellerine geçirmişler, yıkmak üzeredirler. Buna müsaade etmeyeceğiz. Laik Demokratik cumhuriyetimizi korumaya var mısınız? Vatanımızı, bir ve beraber, tek bilek, tek yürek müdafaaya var mısınız? Sivil-asker, devlet ve millet birliğine azami derecede dikkat edecek, fitneyi def edeceksiniz. Var mısınız? Şimdi onlar internette, televizyonlarda fitne ile önünüzü kesmek isteyecekler. Dalga dalga onları boğmaya, yok etmeye var mısınız?" dedi.

Prof.Dr. Haydar BAŞ'ın miting konuşmasının metni aşağıdadır.

Aziz Milletim, Aziz Bursalılar, Değerli Basın Mensupları;

Bugün milletimiz yani biz, AB söylemleriyle uyutularak varlık sebebimiz olan değerleri yitirmekteyiz.
Artık milleti bir ve beraber tutan değerler tartışma konusudur. Bayrak ,vatan, din, bağımsızlık, birlik ve beraberlik tartışmaya açılmıştır.
Yapılmak istenen milli hassasiyeti devreden çıkarmak , bir hiç mesabesinde göstermektedir .
Bir yandan Milliyetçilik küçümsenirken , diğer yandan devleti ve milleti ortadan kaldıran her şeye demokrasi denmektedir.
Bu değerlere sahip çıkan , sahip çıkılması gereğini milletine anlatan insanlar ise şövenisttir denilerek devre dışı bırakılmaktadır.

devamı



*Listeden ayrılmak için lütfen [Buraya] tıklayınız.
*Bilgilerinizi güncellemek için
[Buraya] tıklayınız.
*To unsubscribe from list please click here:
[Buraya]
*Üye olmak için
[Buraya] tıklayınız.

 

 

 


reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]