bug-glibc
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

BTP (Basın Açıklaması 04/05/2005)


From: BTP Bağımsız Türkiye Partisi
Subject: BTP (Basın Açıklaması 04/05/2005)
Date: Wed, 4 May 2005 02:49:51 +0300

CHP ÖZÜR BORÇLU
-

 


CHP’li vekil Gökhan Durgun’un BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’a yönelik başlatılan çirkin iftira kampanyasını Meclis’e taşıma girişimleriyle ilgili olarak konuşan BTP Genel Başkan Yardımcısı Berk, “Atatürk’ün partisi CHP, BTP ve Prof. Dr. Haydar Baş’a özür borçlu” dedi.

Bazı odakların Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş ile ilgili başlattıkları iftira kampanyasına alet olan CHP’li vekille ilgili olarak açıklama yapan BTP Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Berk, CHP’nin BTP’ye özür borcu olduğunu söyledi.

BTP’nin Ocak 2005’ten bu yana düzenlediği mitinglerin hemen ardından önce parti kurmay kadrolarını hedef alan evlere ve iş yerlerine dönük baskın ve hukuk dışı linç kampanyaları başlatıldığını belirten İbrahim Berk şöyle konuştu: “Ülkemizi kuşatma altına almak isteyen güç odaklarının yerli taşeronlarının iftira ve kışkırtmaları üzerine iktidarın bu linç kampanyası sonuç vermeyince son günlerde daha iğrenç bir yolu seçtiler: Soylu duruşu, tutarlı çizgisi ve başlattığı yeniden Kuvay–ı Milliye hareketi ile Türk milletinin baş tacı ettiği genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş’a olmadık iftiralar atmak.

Müfterilerin öylesine gözü dönmüş ki ve de partimizin ve genel başkanımızın fikirlerine karşı söyleyecek sözü olmadığı için özel hayatına uzanarak insaf ve ahlak sınırları ile bağdaşmayan iğrenç iftiralar ortaya atmışlardır.

28 Şubat sürecinde devrin siyasi iktidarı ve onlardan beslenen hortumcu bir kısım medyanın ortaya attığı bayat iddiaları önce tek elden tezgahlanan korsan e–maillerle, ABD çıkışlı korsan web adreslerinde internet ortamına taşıdılar. İşgal güçlerine, haçlı liderlerine yalvar yakar, Papaz ve hahamlarla sarmaş dolaş, Türk milletine, onun inancına, öncülerine en olmadık iftiraları tezgahlayan, milletimizin inancına vatanına düşman olanları hoş görüp salya sümük ağlayan hainlerce organize edilen bu iğrenç kampanyaların sebebini Türk milleti artık çözmüştür.”

Millet iftiraların sebebini anlıyor

BTP lideri Prof. Dr. Haydar Baş’ın bu işgal güçlerinin yerli borazanlarınca hedef seçilmesinin nedenini milletin çok iyi anladığını vurgulayan İbrahim Berk şöyle devam etti: “Milletimiz Prof. Dr. Haydar Başla buluşmakta, yağmur çamur dinlemeden Bağımsız Türkiye mitinglerine koşmaktadır.

Haydar Baş, soykırım iddialarını reddetmekle yetinmeyip yüzbinleri aşan mitinglerle bunu milli bir iradeye dönüştürdüğü için hedef seçilmiştir.

Liderimiz, milletle beraber ‘Kıbrıs Anavatandır’ diye haykırdığı için hedef seçilmiştir.

Liderimiz, Türk milleti; beş bin yıllık tarihini, bin yıldır benimsediği inancını ve asırlık cumhuriyetini AB mezarlığına gömülmesine müsaade etmeyecektir diye milletle birlikte kükrediği için hedef seçilmiştir.

Liderimiz, iktidar için ABD lobilerine, AB liderlerine eğilip bükülmeyip, ben dindarım, ben Türk milliyetçisiyim ve de Cumhuriyetçiyim deyip milletinin gücünü esas aldığı için hedef seçilmiştir.

Liderimiz, sivil– asker, devlet –millet beraberliğini savunup oyunu bozduğu için hedef seçilmiştir.

CHP bunu millete izah edemez

Bağımsız Türkiye Partisi olarak asıl üzüldüğümüz nokta, aynı değerler için mücadele eden Atatürk’ün kurduğu parti olan CHP’de, bu değerlere karşı mücadele edenlerin yer bulabilmesidir.

İftiralara sözcülük eden vekilin bu sakim duruşu mandacılığa karşı bağımsızlık mücadelesi veren, cumhuriyetçiliği, milliyetçiliği, halkçılığı, laikliği, devletçiliği, inkılapçılığı şiar edinen Atatürk’ün kurduğu parti olan CHP’nin varlık sebebinin inkarıdır.

CHP, CIA güdümlü, Yahudi lobilerinin himayesinde ve papazların hizmetindeki salya sümük bir piyonun tezviratlarının oyuncağı olmasını milletimize izah edemez.”

CHP’li vekil şu sorulara cevap versin

CHP’li vekile servis ettirilen iddiaların ahlak ve izandan yoksun, daha önceleri zavallı tetikçilerce gündem edilmeye çalışılan ve Türk adaletinin duvarına çarpan bayat iddialar olduğunu belirten Berk şunları söyledi: “CHP’li vekile sormak gerekir: Genel Başkanımız hiçbir dernek ve vakıf kurucusu ve yöneticisi değil. Ancak diyelim ki bir şirket ve vakıf yöneticisi. Bunda garip olan ne? Ne kadar komik duruma düştüğünüzün farkında mısınız? Ülke toprakları parsellenirken, ülke madenleri yabancı şirketlere peşkeş çekilirken nerdesiniz? Niye bu meselelerle uğraşmıyorsunuz. Yoksa size bu büyük meseleleri unutturmak için küçük işleri mi sipariş ettiler?

Yine de parti olarak meraklarını giderelim. “28 Şubat iktidarı soruşturma da açtı, dava da açtı ama hepsinde iddia sahipleri mahkum oldu, BTP lideri beraat etti.

Hasan Songür’ün iddialarına gelince, O da geçmişte aynı çevrelerin kullanıp attığı bir müfteri. İddiaların akibetini merak edenlere şu kadarını hatırlatırız.

Hasan Songür tarafından Allah Rızası Anonim Şirketi isimli iftiralarla dolu kitap kaleme alınıp, kitapta isim verilmeyip daha sonra şantaj yolu ile talep ettiği parayı alamayınca (yani şantajı sonuç vermeyince) Hasan Songür, Doğan Medyada (Kanal D ve Milliyet Gazetelerinde) “bu kitapta yazılanlar Haydar Baş’la ilgilidir” diye açıklama yapmıştır. Hasan Songür’ün iddialarına dayanarak Milliyet Gazetesinde yazılan yazıların iftira olduğu her yönüyle açık olduğundan Bağcılar Asliye Hukuk Mahkemesinin 2000 / 931 D.iş sayılı dosyası ile mahkeme tarafından yazı dizisinin durdurulması için ihtiyatı tedbir kararı verilmiştir. Mahkemenin ihtiyati tedbir kararı ertesi gün 8.11.2000 tarihli Milliyet Gazetesinde yer almıştır.

Hasan Songür’ ün yazdığı kitaptaki iddialarla ilgili olarak Hasan Songür Hakkında İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesinin 2001/ 429 E.sayılı dosyası ile yayın yolu ile Şantaj yapmaktan hapis cezası verilmiştir. Yine yazdığı kitap ile ilgili olarak Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesinin 2001/ 97 E .sayılı dosyası ile hakaret ve iftiradan hapis cezası ile hüküm özetinin Cumhuriyet, Milliyet, Hürriyet gazetelerinde yayınlanmasına karar verilmiştir.

Yine Hasan Songür’ün kitabı ile ilgili Kanal D televizyonunda yaptığı açıklamalardan dolayı Şişli 3.asliye Ceza Mahkemesinin 2001/83 E. sayılı dosyası ile yayın yolu ile hakaretten hakkında hapis cezası verilmiştir. Halen Hasan Songür’ün iddiaları ile ilgili hukuk ve ceza mahkemelerinde çok sayıda davalar devam etmektedir.

Profesörlüğü ile ilgili iddialara gelince, profesörlüğün bilimsel bir unvan olup,evrensel nitelikte olduğu, dolayısı ile YÖK’e bağlı her hangi bir üniversitede çalışmak için müracaat etmediği taktirde, yurt dışında aldığı Profesörlük ünvanını Türkiye’de kullanabilmesi için YÖK’ten denklik almasına gerek olmadığı kesinleşmiş Bakırköy 3. Asliye Ceza mahkemesinin 99/ 1460 Esas sayılı mahkeme kararları ile tespit ve de tescil edilmiştir.”

[03.05.2005]

BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ

GENEL MERKEZİ


*Listeden ayrılmak için lütfen [Buraya] tıklayınız.
*Bilgilerinizi güncellemek için
[Buraya] tıklayınız.
*To unsubscribe from list please click here:
[Buraya]
*Üye olmak için
[Buraya] tıklayınız.

 

 

 


reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]