bug-glibc
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

BTP (10-01-2005 basın açıklaması)


From: BTP Bağımsız Türkiye Partisi
Subject: BTP (10-01-2005 basın açıklaması)
Date: Mon, 10 Jan 2005 13:20:08 +0200

BTP LİDERİ PROF. DR. BAŞ 20 YILDIR MİSYONERLİĞE DİKKAT ÇEKİYOR

BTP Genel Başkan Yardımcısı Kepekçi, son günlerde kamuoyunda misyonerlikle ilgili bir gündem oluştuğunu belirterek, “Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş 20 yıldır misyonerlik tehlikesine dikkat çekiyor” dedi

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Kepekçi, Türkiye’de misyonerlik tehlikesinin ciddi boyutlara ulaştığını belirterek, “yıllardan beri ülkemiz, ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal işgale maruz bırakılmaktadır. Ancak ülke olarak geldiğimiz nokta Türk tarihi açısından bir dönüm noktasıdır. Bu nokta millet olarak ve devlet olarak var olma veya yok olma noktasıdır” dedi.

Son günlerde dozu iyiden iyiye arttırılan misyonerlik faaliyetlerinin işgalin hangi boyutlara ulaştığını gösterdiğini söyleyen Kepekçi şöyle konuştu: “Bu konuda sureti haktan görünenler Müslüman mahallesinde salyangoz satmaktadırlar. Ayrıca, mütareke basını, bazen yanında bazen de karşısında gibi durarak misyonerlik çalışmalarına destek vermektedir. Bazen açıktan bazen de gizliden yapılan, misyonerliktir. Misyonerlik çalışmaları ülkemizde hiç bu kadar açıktan ve bu kadar yoğun olarak yapılamamıştı. AKP hükümetinin misyonerlik çalışmalarına çanak tutması ile iş çığırından çıkmıştır. Hiçbir hukuki mesnedi olmayan, hatta Lozan antlaşmasına aykırılık gösteren kiliseler ve kilise evleri açılabilmekte, hukuk devleti olan Türkiye’de bu gelişmelere hiç kimse dur diyememektedir.”

-Siparişle lider bulunmaz

Bugün ülke menfaatlerini her şeyin üzerinde tutan milli politikalara ihtiyaç olduğunu ifade eden Kepekçi şöyle devam etti: “Bu bir projeyi gerektirir. Milletin bağrından çıkan bir lideri gerektirir. Bugün ihtiyaç duyulan milli duruş sahibi lider siparişle bulunmaz. Siparişle, ithalatla bulunan kişi, lider değil olsa olsa başkan olabilir. Oysa lider milletin sinesinden çıkandır. Milletin değerleriyle barışık olandır, bu değerleri baş tacı edendir. Millete musallat edilen sorunları önceden görebilendir. Sorunların çözümü için projelerine sahip olandır. Bu pencereden baktığımız zaman etrafımızda dolaşan isimlerin olsa olsa başkan olduğunu görmekteyiz. En başarılı görülenlerin bile basın yayının gücüyle gündem edildiğini görmekteyiz. Değişim ve dönüşüm anaforunda sürekli renk ve duruş değiştirdiklerini görmekteyiz. Oysa devlet adamlığı, milletle barışık olmayı, dünyayı tanımayı ve isabetli duruşu, azmi, gayreti ve mücadeleyi gerektirir. İşte bu ölçüleri şahsında toplayan tek lider Prof. Dr Haydar Baş beydir.”

-Misyonerliğe karşı 20 yıldır uyarıyor

“Sayın Genel Başkanımız 20 yıldan beri misyonerlik tehlikesinin altını çizmektedir. İnsanımız Hıristiyanlaştırılarak, “sen Türk değilsin; Müslümanlaştırılarak Türkleştirildin” deneceğini ve neticede milletimizi kimliğinden uzaklaştırıp topraklarımızı, vatanımızı elimizden almak istediklerini söylemektedir. Türk milletinin varlığına karşı en büyük tehditlerden olan misyonerlik faaliyetlerine karşı milleti bilinçlendirme adına ilmi, akademik, çalışmalara imza atan, halkımızı bilinçlendirmek için, devletimizin varlığının devamı için yıllardan beri faaliyet ortaya koyan yine Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş bey olmuştur. Heyhat ki, aradan geçen şu kadar zamandan sonra işaret edilen tehlikenin acı sonuçları ortaya çıktıktan sonra, bazılarının açıklama yaptıklarını görmekteyiz.

Devletimizin ve milletimizin varlığına dönük tehdit ve tehlikeleri önceden tespit eden ve bu konuda bir bilinç oluşturan, proje sahibi tek parti olan Bağımsız Türkiye Partisi milletimizin son ve tek çıkış kapısıdır.

[10.01.2005]

--
BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ
GENEL MERKEZİ

www.btp.org.tr
address@hidden
--
*Bilgilerinizi güncellemek için Bu linke tıklayınız.
*Listeden ayrılmak için lütfen Bu linke tıklayınız.
*To unsubscribe from list please click here: Bu linke

 

 


reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]