bug-glibc
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

BTP (13-01-2005 basın açıklaması)


From: BTP Bağımsız Türkiye Partisi
Subject: BTP (13-01-2005 basın açıklaması)
Date: Fri, 14 Jan 2005 12:20:58 +0200

Rusya’da ‘kurye misyonu’

BTP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erimhen, Başbakan’ın son Rusya ziyaretinde “Rum ve İsrail tezleri için çalıştığını” ifade ederek, “Başbakan belli ki Türkiye için değil, başkaları adına bu geziye çıkmış” dedi.


BTP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erimhan, AKP Hükümeti ile İsrail arasındaki yakınlaşmaya dikkat çekerek, “Dışişleri Bakanı Suriye’de eski bir Mossad ajanının kemiklerinin Telaviv’e iadesi için 'kuryelik' yapıyor. Başbakan ise Moskova’da İsrail’e uzanacak boru hattı için imzalar atıyor” dedi. Erimhan “hükümet Moskova’ya, Şam’a kimin için gidiyor, İsrail için mi yoksa Türkiye için mi? Buna karar vermeli” şeklinde altını çizdiği basın açıklamasına şu sözlerle devam etti:

Putin’i Rum tezleri için ikna etmek!

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl Nisan ayında Kıbrıs’ta yapılan referandum, Rusya’nın BM Güvenlik Konseyi'nde son 10 yıldır kullanmadığı vetosunu kullanmasıyla reddedilmişti. Rum Kesimi'nden çıkan 'hayır', KKTC’yi yaşatan en temel argüman olurken, Moskova’nın KKTC’den tavrı Ankara’nın dahi önüne geçmişti.
Ancak şimdi öğreniyoruz ki hükümet, Rusya’dan KKTC lehine kullandığı tavrını değiştirmesini ve KKTC’yi tasfiye edecek Anan Planı'na yönelik BM’deki vetosunu kaldırmasını istiyor.

Bunun Putin’in “KKTC’ye uygulanan tavır yanlıştır” dediği bir ortamda ne kadar yanlış olduğunu bilmiyoruz söylemeye gerek var mı?
Hükümet Rusya’nın bu tutumundan KKTC lehine bir 'tanıma' kararı çıkarmak yerine, Moskova’yı Rum tezleri için ikna etmeye çalışıyor. Bunun anlaşılır ve kabul edilir bir yanı yoktur ve olamaz.

Türkiye kurye ülke

Hükümet maalesef dış politikaya tamamen yabancıların gözü ve gözlüğüyle bakmaktadır. Başbakan’ın Kıbrıs konusunda Putin’i ikna gezisi bunun tek örneği değildir. Hükümetin en son Suriye’ye yaptığı ziyaretle bir İsrail ajanının kemiklerinin İsrail’e iadesi için yaptığı girişim, konunun bir başka misalidir. İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi bu girişimi okuyucularına “Türkiye’nin kuryeliği” olarak duyurmuştur.

Bölgenin en köklü ülkesi Türkiye bugün maalesef 'kurye ülke' ya da 'taşeron ülke' olarak değerlendirilmektedir. Bunun ne kadar acı verici bir durum olduğu herhalde ortadadır.

Telaviv'i sevindiren anlaşma

Aynı hükümetin Moskova’da mesaisinin büyük bir kısmını yine İsrail için kullandığını görüyoruz. Rusya-Türkiye arasındaki doğalgaz hattını İsrail’e taşımak isteyen Başbakan’ın bu konuda elinden geleni yaptığını ve Putin’i ikna’ya çalıştığını görüyoruz.

Burada ve bu noktada millet adına sorulacak soru elbette şudur? Başbakan Moskova’da kim için vardı? Türk milleti için mi yoksa Rum ve İsrail’in menfaatlerini korumak için mi?

Hükümetin kararı ortadadır. Şimdi karar sırası Türk milletindedir.


[13.01.2005] tarihli basın açıklaması

--
BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ
GENEL MERKEZİ

www.btp.org.tr
address@hidden
--
*Bilgilerinizi güncellemek için Bu linke tıklayınız.
*Listeden ayrılmak için lütfen Bu linke tıklayınız.
*To unsubscribe from list please click here: Bu linke

 

 


reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]