bug-glibc
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

*BTP Bülteni (17 Eylül 2005)


From: BTP Bağımsız Türkiye Partisi
Subject: *BTP Bülteni (17 Eylül 2005)
Date: Sat, 17 Sep 2005 13:05:19 +0300

ASIL EŞKİYA BELLİ
-

 


ABD’nin “terörist arıyoruz” gerekçesiyle Telafer’de yaptığı Türkmen katliamına sert tepki gösteren BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, “Orada bağımsızlık mücadelesi veriliyor” dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Irak’ta, Telafer’de yaşanan ABD katliamları ve ülkemizde gemi iyice azıya alan terör olayları konusunda çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Irak’taki otorite boşluğunu ABD’nin asla dolduramayacağını, Türkiye’nin acilen kırmızı çizgilerine geri dönmesi gerektiğini, Irak’ta bağımsızlık mücadelesi verenlerin terörist olarak nitelenemeyeceğini söyleyen Prof. Dr. Haydar Baş, Türkiye’deki terör olaylarının ise AKP politikaları nedeniyle arttığını belirtti.

Ortadoğu’daki boşluğu ABD dolduramaz

Önce iç savaşın eşiğine gelen Irak’taki tabloyu değerlendiren BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş, şöyle konuştu: “Osmanlının çekilmesinden sonra Hicaz bölgesinde, Ortadoğu coğrafyasında çok ciddi bir otorite boşluğu ortaya çıktı. Bölük pörçük ettikleri Arap İslam alemini şimdi yutma dönemi geldi. O gün Arap Müslümanı, Türk Müslümana hasım ettiler. Bizi Araplar arkadan vurdu. Biz oradan çıktıktan sonra bizi kim dün Araba kötüledi ise ki o irade malum İngilizlerdi, aynı İngiliz bugün işgal gücü olarak o toprağa geldi. Kabul etsek de etmesek de burada çok ciddi bir otorite boşluğu vardır. Okyanusun ötesinden gelen bir irade buradaki boşluğu dolduramaz. Bu boşluğu dolduracak olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir.”

Irak’ta ki asıl terörist

Telafer’de yaşanan Türkmen katliamına değinen Baş, ABD’nin “teröristleri arıyoruz” gerekçesine tepki gösterdiği değerlendirmesinde, “Orada verilen bir bağımsızlık mücadelesidir. Taa bilmem kaç bin kilometre yol kat edip o bölgeye gelen insan işgalci, eşkıya olmuyor. O bölgenin sahibi işgalci–eşkıya oluyor. Buna dense dense zillet denir. Allah da siyasetimizi zilletten kurtarsın, korusun diyorum” dedi.

Türkiye derhal kırmızı çizgilerine dönmeli Irak’ta yaşanan son gelişmeler karşısında Türkiye’nin yapması gerekenlere de dikkat çeken BTP lideri, “gecikilmiş bile olsa Türkiye daha önce açıkladığı kırmızı çizgilerine hemen dönmesi gerektiğini ifade etti. Haydar Baş, şöyle dedi: “Tek çare Türkiye’nin olaylardan kaçıp kendi sınırları içerisinde dahi pasif vaziyetten kurtulması, aktif bir rolü üzerine alması lazım. Bunu yapmadığı müddetçe, ‘İşte bana ABD desin. Ben onun dediğini buyruk olarak kabul edeyim’ tarzı devam ederse kan, gözyaşı, fitne, o bölgede durmayacaktır.”

Artan terörün müsebbibi iktidar

BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş’a, Türkiye’de artan terör olayları karşısında hem halkın hem de yetkililerin ne yapmaları gerektiği sorulduğunda, önce durum tespiti yaptı ve terörün nasıl yeniden hortladığına şöyle dikkat çekti: “durma noktasına gelen bu terör, Ak Partisi iktidarı döneminde, gereksiz yere çıkartılan aflarla, yasalarla tekrar patlama noktasına sürüklenmiştir. Yani şu andaki terör Ak Partisinin terörüdür. Bunu bu noktaya AKP taşımıştır. ‘Canım biz bu niyetle bunu yapmadık’ diyebilirler. Devlet adamı bunu deme hakkına sahip değildir. Bunu görecektir. Siz hukuken yapmanız gerekeni izoleyi yapmadınız. Olan izoleyi de kaldırdınız. Bu, kim ne derse desin, tamamen iktidarın faturasıdır. Bu, bu millete ancak şehit kazandırır. Başka bir şey kazandırmaz.”

Haydar Baş, bu noktadan sonra yapılması gerekeni “Halka yol gösterecek, halkı ayıktıracak, tahrik etmeyecek, birleştirecek ve de o sorun bu sorun yerine millet sorunu olarak meseleyi görecek bir eğitim–öğretim seferberliğiyle etnik gruplar arasındaki husumeti kaldıracak bir politikanın hayata geçmesi lazım” şeklinde dile getirdi.

[17.09.2005]

Bu haberin görseli için lütfen aşağıdaki linke tıklayınız
http://www.btp-haber.com/images/haydarbas376x250.jpg


BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ
GENEL MERKEZİ

www.btp.org.tr

*Listeden ayrılmak için lütfen
[Buraya] tıklayınız.
*Bilgilerinizi güncellemek için
[Buraya] tıklayınız.
*To unsubscribe from list please click here:
[Buraya]
*BTP'ye üye olmak için
[Buraya] tıklayınız.

 

 

 


reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]