bug-glibc
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

BTP Bülteni "BOŞNAKLAR TÜRK MİLLETİN İ BEKLİYOR"


From: Bağımsız Türkiye Partisi
Subject: BTP Bülteni "BOŞNAKLAR TÜRK MİLLETİN İ BEKLİYOR"
Date: Sun, 18 Sep 2005 23:09:31 +0300

 
BOŞNAKLAR TÜRK MİLLETİNİ BEKLİYOR

Bosna–Hersek’e üç günlük bir ziyaret yaparak çeşitli temaslarda bulunan Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, "Boşnaklar Batı’ya benzeyen insan tipi istemiyor. ’Onlar gibi oldum anamı ağlattılar’ diyor. Bu dünyayı terk etmiş olmamız ağırlarına gidiyor" diyerek Boşnakların Türk milletini beklediklerini belirtti.

Şehitliği ziyaret etti

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Bosna–Hersek’e giderek üç gün süren bir ziyarette ve bazı temaslarda bulundu. Baş, yaklaşık on yıl önce yaşanan savaşın izlerinin bütün çıplaklığıyla kendini gösterdiği, evlerin, binaların duvarlarında binlerce kurşun deliğinin bulunduğu, dört bir yanında Osmanlı Türk İslam kültürünün izlerini taşıyan eserlerden geçilmediği Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da önce binlerce şehit Boşnağın yattığı şehitliği ziyaret etti.

Bağımsızlık mücadelesinin en büyük ispatı

BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş ve beraberindekiler Boşnakların efsanevi lideri Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret ederek dua ettiler. 500 bin nüfuslu Saraybosna’yı kuşbakışı gören Seyirtepe’den yaklaşık 300 caminin minareleri ile buranın tam bir Osmanlı kenti olduğuna tanık oldular. Savaş sırasında havalimanından getirilen yardımların Boşnak halkına ulaştırılması için açılan tünel ile Savaş Müzesinde de incelemelerde bulunan Prof. Dr. Haydar Baş, müzedeki anı defterine “Burası Boşnak halkının bağımsızlık mücadelesinin en büyük ispatıdır” diye yazdı.




[18.09.2005]

Bu haberin görseli için lütfen aşağıdaki linke tıklayınız
http://www.btp-haber.com/images/hb1-376x250.jpg

 
BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ
GENEL MERKEZİ
 

reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]