help-cfengine
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [No match of class]?


From: Mark . Burgess
Subject: Re: [No match of class]?
Date: Wed, 25 Feb 2004 20:16:12 +0100 (MET)


Please do cfagent -p -v and send me the output.

M

On 25 Feb, Lev Lvovsky wrote:
> 
> Doh!
> 
> The hostnames of a large majority of our servers have a "-" in them.
> 
> In cfagent, when adding this group with a "-", smarthost is in fact 
> added, not sure if that's what you meant.  Changing the "-" to a "_" in 
> the cfservd.conf gives me similarly erroneous output:
> 
> --------
> Resetting CLASS to ANY
> 
> LVALUE smarthost
> HandleLVALUE(smarthost) in action Groups:
> EQUALS =
> LEFTBRACK
> RVAL-VAROBJ tsthvy1_smarthost
> 
> HandleGroupRvalue(tsthvy1_smarthost)
> HandleGroupRVal(tsthvy1_smarthost) group (smarthost), type=0
> [No match of class]
> 
> RIGHTBRACK
> 
>     (No actions pending in Groups:)
> InitializeAction()
>     (No actions pending in Groups:)
> -------
> 
> smarthost is not part of the defined classes even with a "_" in the 
> hostname.
> 
> thanks for your continued help!
> -lev
> 
> On Feb 25, 2004, at 10:58 AM, address@hidden wrote:
> 
>>
>>
>>  Aha - your hostname contains a "-" which cfengine automaticlly 
>> converts
>>  into a "_" since it is an illegal character in identifiers. Try doing
>>  a cfagent -p -v to see all the classes defined on your machine. If you
>>  write
>>
>>  groups:
>>
>>     smarthost = ( tsthvy1_smarthost )
>>
>>
>>  I guess it iwll work.
>>
>> M
>>
>> On 25 Feb, Lev Lvovsky wrote:
>>> getting somewhat frustrated with a cfservd that for all intents an
>>> purposes should work - ANY help would be appreciated on this issue:
>>>
>>> below is a highly simplified cfservd.conf:
>>>
>>> ------------
>>> control:
>>>
>>>    domain = ( domain.com )
>>>    LogAllConnections = ( true )
>>>    AllowUsers = ( root )
>>>    TrustKeysFrom = ( 10.176.110.0/24 )
>>>
>>>
>>> groups:
>>>
>>>    smarthost = ( tsthvy1-smarthost )
>>>
>>> admit:
>>>
>>>    smarthost::
>>>     /file   *.domain.com
>>> ------------
>>>
>>> when running cfservd with debug, I get the following, which seems bad:
>>>
>>> ------------
>>> Resetting CLASS to ANY
>>>
>>> LVALUE smarthost
>>> HandleLVALUE(smarthost) in action Groups:
>>> EQUALS =
>>> LEFTBRACK
>>> RVAL-VAROBJ tsthvy1-smarthost
>>>
>>> HandleGroupRvalue(tsthvy1-smarthost)
>>> HandleGroupRVal(tsthvy1-smarthost) group (smarthost), type=0
>>> [No match of class]
>>>
>>> RIGHTBRACK
>>>
>>>     (No actions pending in Groups:)
>>> InitializeAction()
>>>     (No actions pending in Groups:)
>>> -------------
>>>
>>> can anyone explain what might be wrong with this setup?
>>>
>>> thank you in advance,
>>> -lev
>>>
>>>
>>>
>>> _______________________________________________
>>> Help-cfengine mailing list
>>> address@hidden
>>> http://mail.gnu.org/mailman/listinfo/help-cfengine
>>
>>
>>
>> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
>> Work: +47 22453272            Email:  address@hidden
>> Fax : +47 22453205            WWW  :  http://www.iu.hio.no/~mark
>> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Work: +47 22453272            Email:  address@hidden
Fax : +47 22453205            WWW  :  http://www.iu.hio.no/~mark
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~





reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]