help-cfengine
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: Variable for server argument in copy command?


From: Mark . Burgess
Subject: Re: Variable for server argument in copy command?
Date: Tue, 7 Nov 2000 09:37:26 +0100 (MET)

On  6 Nov, Geary Boedeker wrote:
> I'm having a conceptual mental block with my
> configuration; maybe someone has solved this already.
> 
> I have several small sites of Solaris boxes which I
> want to update/configure using cfengine. These sites
> are connected the headquarters with 1.5mbps T-1, or
> 1.0mbps DSL.
> 
> The model I'm building has 3 tiers. The "gold" system
> lives at headquarters. Each site has a "distribution"
> server that periodically contacts "gold" for updates.
> The clients at the site contact the local "distrib"
> server for updates, thereby minimizing WAN traffic.
> 
> I know how to make the client "figure out" what site
> it is at by setting a variable based on the IP address.
> 
> Problem:
> 
> All of the site configs are basically the same *except*
> for the hostname of the local "distrib" server. But
> because I can't seem to make the "server" argument of the
> "copy" command accept a variable, I'm stuck with having
> individual copy statements for each site - this doesn't scale
> well.
> 
> Ideally, I would like to have one "copy" statement, and
> merely *switch* the name of the server based on site.
> Has anyone done this? As always, am I missing something?
> 
> 
> Thanks in advance for your wisdom......Geary Boedeker

-- 

You do not say which version of cfengine you are using. 
According to my files, 1.6.0.a13 (the latest) does
support variables in server.

M

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Work: +47 22453272            Email:  address@hidden
Fax : +47 22453205            WWW  :  http://www.iu.hio.no/~mark
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~





reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]